LIVET PÅ GUADELOUPE

04.11.2018

Livet på Guadeloupe

Hej, 

Dåligt med uppdateringar men det beror på att det varit full fart sedan jag landade på ön men här kommer en liten uppdatering. 

Redan efter dag ett började vi alla hjälpas åt att öppna upp hotellet. Resorten är stängd två månader om året, då det är orkansäsong i Karibien. I år var det ingen orkan som gjorde skada men en jordbävning på en grannö ledde till att stora delar av området skadades av kraftiga vågor som sveptes in på området. Första veckan led jag av jet-lag och vaknade klockan 04.00 oavsett vilken tid jag gick och la mig vaknade jag likt förbannat samma tid varje morgon!

Det höll i sig ca en vecka, under den veckan började jag springa på stranden vilket utvecklades till en bra rutin, nu börjar jag oftast dagen med en joggingtur på stranden som ligger precis nedanför rummet jag där jag bor. Stranden kallas Dangerous beach på grund av sina stora vågor och kraftiga strömmar.   Varje år får de två stränderna besök av sköldpaddor som går upp och lägger sina ägg här. Sorgligt nog tog svallen från jordbävning hårt och alla äggen försvann. Jag har fortfarande hoppet kvar av att få se små sköldpaddsungar kläckas, det är två arter kvar som kommer lägga sina ägg. 

Jag har provat på att seglat katamaran och är lite frälst, vilken härlig känsla det är att susa fram nästan ljudlöst utan något buller från en motor samtidigt som man befinner så nära vattnet.

På dagarna arbetar jag tillsammans med Erik och Piere på Sail & Surf. Dagarna består blanda annat av att hjälpa gäster i och upp från vattnet efter att de hyrt eller lånat en SUP/ kajak och ibland en och en annan hobbiecat eller jetski. Livet här är inte bara vackra solnedgångar och paraplydrinkar, det är också tungt och jobbigt till och från men det är dumt att klaga, fördelarna väger starkare än nackdelarna. Vädret här är lite problematiskt och det är lätt att gästerna överskattar sin förmåga så det gäller att vara med och övervaka och ibland göra dom besvikna genom att neka en bräda eller båt. 

Två dagar i veckan håller jag en guidade turer genom mangroveträsket för att sedan paddla ut till en kritvit paradisö. Ön skapades av orkanen Hugo år 1989 och består av krossade snäckskal och koraller. Turen är 1.5 mil lång men med vackra vyer, som tur är har vi medvind större delen av paddlingen vilket är till stor hjälp. Jag håller på att utvecklar ett konceptet på mitt sätt för att kunden ska få en helhetsupplevelse! Är du nyfiken så finns en satellitbild i bildspelet här nedanför. 

För några dagar sedan råkade jag göra illa foten och nu hoppar jag runt haltande på grund av smärta men också för att undvika få in smuts i såret, sår på fötter är något man bör undvika i det här klimatet... Jag hoppas att det läker snart så att jag kan hitta på nya äventyr och fortsätta med mina joggingturer i soluppgången. 

Dagarna går fort och jag har fullt upp men jag ska försöka uppdatera om det händer något roligt (eller tråkigt). 

/ Jonne